buurtzorg.reismee.nl (Buurtzorg Nederland & Ecare Services, Ecare.nu)

Vluchten volgen via het Internet

Het is wellicht leuk om het thuisfront je vlucht te laten volgen via het Internet. Er zijn diverse websites waarop je de vluchten kunt volgen en waar ook historische vluchtgegevens van je vlucht te zien zijn.

We hebben daarom een aantal website geselecteerd waarmee de vluchten te volgen zijn.

Schiphol aankomende en vetrekkende vluchten.

Sinds een aantal maanden heeft het Nederlandse bedrijf Casper een website online gebracht waarmee de vluchten boven Nederland te volgen zijn. Helaas geven ze ivm de veiligheid sinds vorige maand de vluchten met een kwartier vertraging door. Toch blijft het een hele leuke site om eens te kijken wat er zoal in de buurt van Schiphol gebeurd.

Naast Schiphol is het ook mogelijk om een aantal Engelse vliegvelden te bekijken en binnenkort komt Parijs ook online. (Re. inmiddels zijn de meeste grote vliegvelden van Europa te bekijken op Casper)

http://casper.frontier.nl/

Flightwise

Met deze website kun je ook de historie van de vlucht zien. Mocht je niet direct in het juiste scherm komen met de vluchtgegevens, dan moet je bij de flight id 'mph635' voor de heenreis invullen en 'mph636' voor de reis terug. Via het tabblad 'Past Flights' kun je de historie van de vluchten zien.

Actuele beelden zijn alleen zichtbaar op dagen dat Martinair naar en van Orlando vliegt. Dat is de zaterdag, maandag en donderdag in de periode dat wij vliegen.

Als je Google Earth lokaal op de pc hebt staan dan kun je live de vlucht in Google Earth volgen.  Het bestand wat wordt gegenereerd kun je dan in Google Earth laden zodat je de vlucht kunt volgen. Zelf vind ik dit 1 van de beste website voor het volgen van vluchten.

http://flightwise.com/track/MPh635

Flightstat

De Amerikaanse website van Flightstat is een standaard vluchtenvolgsysteem. Werkt simpel door dat je bij de carrier 'Martinair' invult, vervolgens de dag kiest van de vlucht en daarna het vluchtnummer b.v. '635' klik vervolgens op  de knop 'Track'.

http://www.flightstats.com/go/FlightTracker/flightTracker.do

Alvast veel voorplezier met het kijken naar de vluchten

Edwin Oude Middendorp (www.ecare.nu & www.ecareservices.nl)

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!